News Eemshaven en Delfzijl

 •  
 • 'Apple doet miljoeneninvestering in Eemshaven'
  Dinsdagochtend wordt in de Eemshaven een grote, nieuwe miljoeneninvestering bekend gemaakt. Mogelijk gaat het om de bouw van een datacentrum door Apple.
  Groningen Seaports heeft maandag een persuitnodiging verstuurd voor een bekendmaking waar ook minister Henk Kamp van Economische Zaken aanwezig is.
  Het gaat volgens Seaports om een investering die niet alleen voor Noord-Nederland maar ook (inter)nationaal van groot belang is. Een internationale onderneming gaat voor ''honderden miljoenen'' investeren in de Eemshaven. De investering is ook ''zeer goed voor de werkgelegenheid'', zei een woordvoerster van havenexploitant Groningen Seaports maandag.
  Bij de investering zijn ook Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), Provincie Groningen en de Gemeente Eemsmond betrokken.
  Apple
  Om welk bedrijf het gaat en wat het gaat bouwen in de Eemshaven, wordt dinsdagochtend om 9.30 bekendgemaakt op een persbijeenkomst. Volgens onbevestigde berichten gaat het om het Amerikaanse technologiebedrijf Apple en de bouw van een datacenter.
  Eind vorig jaar berichtte het Dagblad van het Noorden al dat Apple zou willen investeren in het gebied. Daar staat nu al een groot datacentrum van Google.
  De Eemshaven is een belangrijke plek voor het internet omdat er in de buurt een belangrijke transatlantische glasvezelkabel binnenkomt, waardoor er veel bandbreedte beschikbaar is. Ook beschikt de Eemshaven over een energiecentrale en een aardig groot windmolenpark waardoor het over een stabielere energievoorziening beschikt dan de Randstad.
  De woordvoerder van Groningen Seaports wil niet ingaan op het gerucht dat het om Apple zou gaan.
  Bron: NUtech
 • Omvangrijke investering in Eemshaven
  GRONINGEN (ANP) - Een internationale onderneming gaat voor ,,honderden miljoenen'' investeren in de Eemshaven in Groningen. De investering is ook ,,zeer goed voor de werkgelegenheid'', zei een woordvoerster van havenexploitant Groningen Seaports maandag.
  Om welk bedrijf het gaat en wat het gaat bouwen in de Eemshaven, wordt dinsdagochtend bekendgemaakt op een persbijeenkomst. Daarbij is ook minister Henk Kamp van Economische Zaken aanwezig.
  Volgens onbevestigde berichten gaat het om het Amerikaanse technologiebedrijf Apple en de bouw van een datacenter.
  Bron: Elsevier
 • Minister Kamp naar Eemshaven voor miljoeneninvestering
  In de Eemshaven wordt dinsdag een nieuwe miljoeneninvestering door een internationaal bedrijf bekend gemaakt. Volgens Groningen Seaports gaat het om honderden miljoenen euro's en is de komst nationaal en internationaal van groot belang.
  De onthulling gebeurt in aanwezigheid van minister Henk Kamp van Economische Zaken, die daarvoor naar de Eemshaven komt.
  Apple
  De kans lijkt reeël dat het om Apple gaat. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou een groot datacentrum in de Eemshaven willen bouwen. Het concern heeft veel opslagcapaciteit nodig voor haar onlinediensten zoals iCloud en iTunes. De bouw van het datacentrum is onder strikte geheimhouding voorbereid. Dat was een belangrijke voorwaarde van de opdrachtgever.
  Vergunning
  In de zomer werd al duidelijk dat er een groot datacentrum in de Eemshaven komt. De provincie Groningen publiceerde in juli een vergunning die was verstrekt aan het Engelse ingenieursbureau Deerns Ltd UK, dat is ingeschakeld door de opdrachtgever.
  Google
  Eerder vestigde zoekmachine Google al een datahotel in de Eemshaven. Die locatie is zeer geschikt voor datacentra, door de aanwezigheid van de trans-Atlantische glasvezelkabel tussen de VS en Europa. Ook de directe aanwezigheid van elektriciteitscentrales is belangrijk.
  Nieuwe banen
  Eén ding is al wel bekend: het grote datacentrum is gunstig voor de werkgelegenheid in Noord Groningen. Eerder werd al bekend dat er 150 tot 200 mensen aan de slag kunnen. Bij andere datacentra werken gemiddeld zo'n 50 mensen.
  Bron: RTV Noord
 • Groningen Seaports Nieuws, Werkzaamheden N33 HRM Noordbroek - Delfzijl
  In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemersbedrijf Gebr. van der Lee vanaf maandag 18 tot en met zaterdag 30 augustus onderstaande werkzaamheden uit aan de N33 tussen Noordbroek en Delfzijl. Hierdoor kan het verkeer hinder ondervinden. Lees meer

Schoolstraat 45

Schoolstraat 45
9981AL UITHUIZEN
110 m² living space
163 m² plot area
7 chambers including 5 bedrooms
€ n.o.t.k. price on request

havos vastgoed

Hoofdweg 14
9621 AL Slochteren
T 0598 421129