Informatie voor huurders

Als huurder heeft u mogelijk vragen voor ons. Op deze pagina vindt u informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals het inschrijven voor een huurwoning, het melden van een reparatie of het opzeggen van de huur. Voor overige vragen verwijzen we u door naar de FAQ.

Inschrijven als woningzoekende

Bent u op zoek naar een tijdelijke huurwoning, maar voldoet ons huidige aanbod huurwoningen niet aan uw wensen? Dan bieden we u de mogelijkheid om zich in te schrijven als woningzoekende. Wij bewaren uw aanvraag en zodra er een geschikte woning in ons aanbod komt, laten wij u dit direct weten.

Reparatie melden

Hieronder kunt u een verzoek voor reparatie indienen. Elk reparatieverzoek dat u indient, moet het resultaat zijn van het normale gebruik van de woning. Indien onze medewerkers concluderen dat er sprake is van onvoldoende huurdersverantwoordelijkheid of opzettelijke schade, zullen de kosten voor herstel aan u worden toegerekend. Reparaties aan zelf aangebrachte aanpassingen dienen door uzelf te worden uitgevoerd, eventueel met ondersteuning.

We adviseren u om eerst te beoordelen of u een reparatieverzoek zelf kunt aanpakken. In de lijst onderaan vindt u informatie over welke werkzaamheden voor de huurder en welke voor de verhuurder zijn.

Indien u problemen ondervindt zoals hieronder beschreven, kunt u de stappen uit de video volgen om het probleem zelf op te lossen.

Reparatie melden

Huur opzeggen

Wilt u uw huur beëindigen? Gelieve het formulier hieronder in te vullen. Let op: uw opzegging is pas definitief wanneer deze door ons is bevestigd.

Procedure voor huurbeëindiging

De huur kan op elke dag van de maand worden opgezegd. De opzegtermijn bedraagt minimaal 1 kalendermaand. Indien u na de eerste dag van de maand opzegt, bijvoorbeeld op 2 augustus, dan zal uw huurovereenkomst eindigen op de laatste dag van de daaropvolgende maand, namelijk 30 september. Heeft u vragen over het opzeggen van de huur? Stuur dan een e-mail naar verhuur@vosvastgoed.nl

Woonruimte opleveren

De oplevering van een woonruimte is aan specifieke regels gebonden. De ruimte dient in goede staat en schoon te worden opgeleverd. Als u de woning gemeubileerd huurt, dienen de meubels in goede staat te worden achtergelaten. Bij het inchecken van uw woonruimte heeft u een inspectierapport ontvangen, en de woning dient in dezelfde staat te worden opgeleverd.

Heeft u twijfels over bepaalde opleveringsaspecten van de woning? Wacht dan niet tot de eindinspectie. Stuur ons een e-mail naar verhuur@vosvastgoed.nl met betrekking tot de relevante punten.